Stavite maslac u lonac i kuhajte ga na jakoj vatri dok se ne otopi pa ga neprestano miješajte još 5 minuta dok ne postane smeđ. U maslac zatim dodajte led i žličicu instant kave, promiješajte i maknite s vatre.
U posebnu posudu stavite čokoladu za kuhanje koju ste prethodno razlomili na kockice, preko nje prelijte rastopljeni maslac i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Dok se čokolada hladi, miksajte jaja i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim u tu smjesu ulijte čokoladu i sve zajedno dobro promiješajte.
U smjesu dodajte kakao u prahu, brašno i sol, dobro promiješajte, a na kraju dodajte i komadiće čokolade po želji.
Pripremite dublji lim za pečenje i u njega stavite papir za pečenje, a zatim po njemu ravnomjerno rasporedite brownies smjesu. Lim dobro zamotajte prijanjajućom folijom sa svih strana i stavite ga u hladnjak preko noći.
Idući dan izvadite ohlađenu brownies smjesu iz hladnjaka i pecite ju 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada browniesi budu gotovi, ostavite ih da se hlade otprilike 10 minuta, a zatim ih stavite u zamrzivač na 30 minuta.
Nakon 30 minuta stavite ih u hladnjak na još nekoliko sati (idealno bi bilo cijelu noć), a zatim ih izvadite, narežite i uživajte u najsočnijim hladnim browniesima!