Zobena kaša s pečenim bananama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Zobena kaša s pečenim bananama by Unsplash Unsplash

Sastojci

Broj porcija
2
70 gmekih zobenih pahuljica
400 mlmlijeka
1 prstohvatsoli
2 žlicemeda
2banane
2 žlicešećera
2 žlicemaslaca

Priprema

1Pripremite kašu

Pomiješajte zob, mlijeko i sol u srednje velikom loncu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na najmanju temperaturu.


2Skuhajte

Kuhajte otklopljeno 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje dok se kaša ne zgusne. Potom maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.


3 Pripremite banane

U tavu stavite maslac i šećer da se otope. Stavite banane prerezane na pola. Pirjajte da omekšaju i karameliziraju se.


4Poslužite

Podijelite kašu u dvije posudice. Svaku porciju prelijte s pola žlice meda te dodajte orašaste plodove i voće po želji.


Ako želite, med možete umiješati u kašu kad se malo prohladi, ali i zamijeniti ga agavinim sirupom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.