Panna cotta od kokosa

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Panna cotta od kokosa by Unsplash Unsplash

Sastojci

Broj porcija
4
500 mlkokosovog mlijeka
80 gšećera
1 prstohvatsoli
1 vrećicaželatine u prahu
2 žlicevode

Priprema

1 Želatina

Ulijte vodu u manju posudu i pospite želatinom u prahu. Ostavite

nekoliko minuta da u potpunosti upije vodu.


Pripremite posude koje ćete koristiti kao kalupe tako da ih malo namažete kokosovim uljem.


2 Panna cotta

U međuvremenu u loncu srednje veličine zagrijte kokosovo mlijeko, šećer i sol dok se šećer ne otopi, ali ne dopustite da zavrije.


Maknite s vatre i dodajte nabubrenu želatinu. Smjesu miješajte pjenjačom dok se želatina potpuno ne otopi.


Ako je potrebno, vratite smjesu na laganu vatru.


3 Prelijte u kalupe i ohladite

Ulijte smjesu za panna cottu u pripremljene kalupe i ostavite u hladnjaku minimalno 5 sati, najbolje preko noći.


Poslužite u kalupu ili je odvojite od kalupa na tanjur tako da kalup do pola umočite u vruću vodu. Ostavite tako 10-15 sekundi, izvadite iz zdjele, stavite tanjur na vrh i okrenite ga naopako. Malo ga protresite da se oslobodi.


Poslužite uz voće ili neki preljev.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.