Pileći zabatci u umaku od šampinjona i bijelog vina

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći zabatci u umaku od šampinjona i bijelog vina by Shutterstock Shutterstock

Skuhani u umaku od šampinjona, vrhnja za kuhanje i bijelog vina, pileći zabatci topit će se u ustima, a možete ih poslužiti s tjesteninom po želji.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamaslaca
3 žlicemaslinovog ulja
500 gšampinjona
1 prstohvatsoli
1 glavicaluka
8pilećih zabataka
80 mlbijelog vina
100 mlpilećeg temeljca
3 grančicemajčine dušice
60 mlvrhnja za kuhanje

Priprema

1 Pripremite šampinjone

U velikoj tavi na vatri srednje jačine zagrijte maslac i dvije žlice maslinovog ulja. Kad se maslac zapjeni, dodajte šampinjone i prstohvat soli te kuhajte pet minuta, povremeno miješajući.


Dodajte nasjeckani luk, miješajte i kuhajte dok gljive ne porumene, dvije do tri minute, pa prebacite na tanjur.


2 Ispecite pileće zabatke

U zdjelu s piletinom ulijte preostalu jednu žlicu maslinovog ulja, a piletinu začinite po želji. Zatim ju pecite na laganoj vatri 10 do 12 minuta, povremeno okrećući, pa dodajte vino, temeljac i majčinu dušicu.


Piletinu zatim premjestite u posudu za pečenje i pecite 5 do 6 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190 stupnjeva.


3 Završite i poslužite

Dok se piletina peče, u tavici pomiješajte šampinjone i vrhnje za kuhanje pa kuhajte dok ne zavre. U umak s gljivama dodajte pileće zabatke te poslužite s tjesteninom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.