Ječmena kaša s puretinom i porilukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Ječmena kaša s puretinom i porilukom by Azra Kurić Azra Kurić

Odlična ideja za ručak za cijelu obitelj.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gječma
250 gmljevene puretine
0,5 vrećicezamrznutog povrća (mrkva, grašak...)
maslinovo ulje
malo vrhnja za kuhanje
1 žlicamaslaca
začini po želji

Priprema

1 Sve promiješajte i skuhajte

Poriluk nasjeckajte i prodinstajte ga na maslinovom ulju i vodi. Ubacite mljevenu puretinu i začine po želji pa lagano miješajte dok meso ne bude pečeno.


Zatim dodajte prethodno potopljen i isprani ječam i smrznuto povrće te vode po potrebi. Kuhajte dok sve ne omekša, a pred kraj dodajte malo vrhnja za kuhanje i maslaca.