Rebarca začinite sa soli i paprom. U zdjelu dodajte ulje, a zatim i nasjeckanu mrkvu, celer, luk i češnjak i kuhajte, često miješajući, 6 do 8 minuta. Dodajte i pastu od rajčice te kuhajte, bez miješanja, dok pasta ne porumeni, 1 do 2 minute.
Dodajte vino i pirjajte oko 15 minuta. Umiješajte rajčicu iz konzerve i barbecue umak, a zatim i pileći temeljac. Na zdjelu stavite poklopac i kuhajte 35 minuta.
Rebarca prebacite u vatrostalnu zdjelu, a preostali umak izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Meso narežite na velike komade, maknite kosti, i umiješajte natrag u umak.
Zakuhajte mlijeko, maslac i žličicu soli pa umutite palentu. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane gusta i kremasta i ne odvoji se od posude, 3 do 4 minute. Poslužite rebarca i umak preko palente.