Sočna rebarca s kremastom palentom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Sočna rebarca s kremastom palentom by Shutterstock Shutterstock

Odlična ideja za ručak za sve mesoljupce - rebarca koja se tope u ustima i kremasta palenta.

Sastojci

Broj porcija
8

Rebarca

1,8 kggoveđih rebra
1 žlicamaslinovog ulja
2mrkve, nasjeckane
2 stabljikecelera, nasjeckane
1 glavicaluka, nasjeckana
2 režnjačešnjaka, nasjeckana
2 žlicepaste od rajčice
1 žličicasoli
1 žličicapapra
350 mlcrnog vina
1 konzervarajčice
1½ žličicebarbecue umaka
200 mlpilećeg temeljca

Palenta

900 mlmlijeka
4 žlicemaslaca
1 žličicasoli
160 gpalente

Priprema

1 Pripremite rebarca

Rebarca začinite sa soli i paprom. U zdjelu dodajte ulje, a zatim i nasjeckanu mrkvu, celer, luk i češnjak i kuhajte, često miješajući, 6 do 8 minuta. Dodajte i pastu od rajčice te kuhajte, bez miješanja, dok pasta ne porumeni, 1 do 2 minute.


2 Kuhajte rebarca

Dodajte vino i pirjajte oko 15 minuta. Umiješajte rajčicu iz konzerve i barbecue umak, a zatim i pileći temeljac. Na zdjelu stavite poklopac i kuhajte 35 minuta.


Rebarca prebacite u vatrostalnu zdjelu, a preostali umak izblendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Meso narežite na velike komade, maknite kosti, i umiješajte natrag u umak.


3 Pripremite palentu

Zakuhajte mlijeko, maslac i žličicu soli pa umutite palentu. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane gusta i kremasta i ne odvoji se od posude, 3 do 4 minute. Poslužite rebarca i umak preko palente.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.