Ribu očistite, operite te je pustite da se ocijedi.
U posebnu posudu stavite ribu, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno.
Sve zajedno izmiješajte, rukom zahvatite 5 - 6 srdelica te ih stisnite da ostanu slijepljene u kuglicu.
Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržite u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Zelenjavu očistite i operite, krumpir ogulite, operite i narežite na kockice.
Stavite kuhati zelenjavu u slanu kipuću vodu, dodajte krumpir i pustite da se kuha, a kad je gotovo ocijedite.
U drugu posudu stavite maslinovo ulje, pustiti da se zagrije, dodajte nasjeckani češnjak i malo popržite.
Dodajte kuhanu zelenjavu i krumpir, posolite, popaprite, sve zajedno dobro izmiješajte i poslužite uz rupice.