Crikveničke rupice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Crikveničke rupice by TZ Grada Crikvenice TZ Grada Crikvenice
Crikveničke rupice by TZ Grada Crikvenice TZ Grada Crikvenice

Crikveničke rupice autohtono je crikveničko jelo, koje podsjeća na bogatu tradiciju ribarstva. Veličina rupice odgovara veličini ženine šake pa su sve različite!

Sastojci

Broj porcija
4

Crikveničke rupice

1 kgsrdela (pištać)
40 gčešnjaka
20 gluka
150 gkukuruznog brašna
500 mlulja za prženje
sol, papar, maslinovo ulje

Prilog

1 kgblitve, kelja, crnog zelja...
200 gkrumpira
sol, papar
češnjak
maslinovo ulje

Priprema

1Očistite ribu

Ribu očistite, operite te je pustite da se ocijedi.


2Pomiješajte je sa ostalim sastojcima i oblikujte

U posebnu posudu stavite ribu, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno.


Sve zajedno izmiješajte, rukom zahvatite 5 - 6 srdelica te ih stisnite da ostanu slijepljene u kuglicu.


3Pržite ih u ulju

Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržite u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju.


4Za prilog prvo pripremite povrće

Zelenjavu očistite i operite, krumpir ogulite, operite i narežite na kockice.


5Stavite da se zajedno kuhaju

Stavite kuhati zelenjavu u slanu kipuću vodu, dodajte krumpir i pustite da se kuha, a kad je gotovo ocijedite.


6Popržite češnjak i sjedinite sastojke

U drugu posudu stavite maslinovo ulje, pustiti da se zagrije, dodajte nasjeckani češnjak i malo popržite.


Dodajte kuhanu zelenjavu i krumpir, posolite, popaprite, sve zajedno dobro izmiješajte i poslužite uz rupice.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.