Burgerske kiflice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Burgerske kiflice by Shutterstock Shutterstock

Ukusne burgerske kiflice najbolje su treći dan, nakon što malo odstoje, a kada ih pravite, važno je da sve namirnice koje koristite budu hladne.

Sastojci

Broj porcija
40

Tijesto

50 mlmlijeka
10 gkvasca
2žumanjka
200 gglatkog brašna
130 gmaslaca
1 žlicašećera
malo soli
malo naribane limunove korice

Nadjev

2bjelanjka
100 gšećera
70 gmljevenih lješnjaka i oraha

Dodatno

šećer u prahu

Priprema

1 Napravite tijesto

U mlijeko dodajte izmrvljeni kvasac i promiješajte. Dodajte i žumanjke pa dobro sjedinite.


U prosijano brašno dodajte šećer, sol i limunovu koricu, promiješajte pa dodajte maslac koji ste narezali na manje kockice. Umijesite u tijesto i mijesite dok se tijesto ne počne mrviti.


U tijesto zatim dodajte kvasac s mlijekom i žumanjcima pa umijesite. Tijesto podijelite na dva dijela, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 20 minuta.


2 Napravite nadjev

Bjelanjke umutite u snijeg i malo po malo im dodajte šećer. Snijeg zatim kuhajte na pari desetak minuta uz neprestano miješanje, dok pjena ne postane čvrsta.


Lješnjake i orahe lagano prepecite, ostavite ih da se ohlade pa ih sameljite.


3 Napravite kiflice i ispecite

Jedan dio tijesta izvadite iz hladnjaka i izvaljajte ga te premažite s polovicom nadjeva od bjelanjaka i pospite s polovicom mljevenih lješnjaka i oraha.


Isto napravite i s drugom polovicom tijesta pa oba dijela umotajte u roladu. Uz pomoć šire čaše tijesto sasijecite na polukružne oblike, složite u lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.


Pečene kiflice odmah nakon pečenja uvaljajte u šećer u prahu i ostavite da se potpuno ohlade prije posluživanja.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.