Torta s kremom od kestena, čokoladom i lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s kremom od kestena, čokoladom i lješnjacima

Izrada jednostavna, čudo okusima.

Sastojci

Broj porcija
10
3jaja
320 gveć zaslađene kreme od kestena
150 gtamne čokolade
80 gmaslaca
1 prstohvatsoli
čep ruma
60 gmljevenih tostiranih lješnjaka
50 gtostiranih lješnjaka, krupno nasjeckanih

Priprema

1 Napravite smjesu

Čokoladu i maslac otopite na pari. U zdjeli pomiješajte jaja i kremu od kestena.


Dodajte otopljene čokoladu i maslac. Stavite i mljevene lješnjake, sol i rum.


2 Ispecite

Iskrenite smjesu u kalup za tortu (promjera 19 cm) u koji je prethodno stavljen papir za pečenje.


Po površini torte složite tostirane lješnjake.


Pecite u već ugrijanoj pećnici na 160°C 35 minuta.


Ohladite.


Po želji ukrasite ukrasima od otopljene čokolade.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog