Slanci

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Slanci
Slanci
Slanci

Jednostavan recept za domaće slance koji su puno bolji od onih iz pekare.

Sastojci

Broj porcija
1

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
110 mlmlake vode
110 mlmlijeka
20 mlulja
15 gsvježeg kvasca

Preljev

1 žličicasoli
1 žlicabrašna
6 žlicavode

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U vodi i mlijeku otopite svježi kvasac pa s tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata.


Tijesto podijelite na 15 loptica i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Svaku lopticu razvaljajte, malo pouljite i formirajte u slance.


2 Ispecite slance

Slance poredajte na nauljeni lim i ostavite da odstoje oko pola sata. Malo ih pouljite i pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.


Izvadite ih iz pećnice i prošarajte ih smjesom od soli pa pecite još 15 minuta. Vruće ih premažite s malo ulja.


July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶