Pecivo bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pecivo bez glutena
Pecivo za hamburger ili sendviče.

Sastojci

Broj porcija
6
410 gbrašna bez glutena
400 mlvode
50 mlmaslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
2 žlicevrhnja
1 žlicameda ili šećera
1 žličicaocta
1 žličicasoli
1 žličicapraška za pecivo

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

U vodu ubacite kvasac i med i ostavite koju minutu da odstoji. U brašno dodajte sol, ulje, vrhnje i ocat pa dodajte smjesu sa kvascem i lagano pomiješajte žlicom.


Sjedinite sastojke u tijesto, pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite na toplom oko sat vremena.


2 Oblikujte peciva

Kada se tijesto udvostručilo, ne trebate ga mijesiti, nego iz posude pažljivo nauljenim rukama oblikovati pa slagati na pleh. Premažite s vrlo malo jaja i posipajte sjemenkama po želji.


3 Ispecite

Pecite na 230 stupnjeva 20 minuta pa još 10 minuta na 220 stupnjeva. Na dno pećnice stavite posudu s 400 ml vruće vode kako bi se na pecivu napravila hrskava korica.

Tonkin kutak bez glutena
Tonkin kutak bez glutena