Oktoberfest štrudle

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Oktoberfest štrudle by Shutterstock Shutterstock

Ukusne štrudle na malo drugačiji način - s kobasicama i kiselim kupusom.

Sastojci

Broj porcija
2
1 žlicamaslaca
5bratwurst kobasica, kuhanih i narezanih na komadiće
1 glavicaluka, nasjeckana
400 gkiselog kupusa
120 mlkiselog vrhnja
3 žlicesenfa
2 žličicekima
1 paketlisnatog tijesta
100 gribanog Munster sira
100 gribanog cheddar sira

Priprema

1 Pripremite kupus i kobasice

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasice i luk pa kuhajte i miješajte dok luk ne omekša, otprilike 10 minuta. Umiješajte i kiseli kupus, a zatim malo ohladite.


2 Napunite štrudle

U manjoj zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, senf i pola žličice kima. Raširite listove lisnatog tijesta i premažite ih sa smjesom kiselog vrhnja do rubova pa dodajte i mješavinu kobasica. Pospite sa sirom i zarolajte.


3 Ispecite

Dobro stisnite rubove svojih štrudli i prebacite ih u lim za pečenje. Pospite ih preostalim sjemenkama kima, lagano ih zarežite nožem i pecite 25-30 minuta, dok ne porumene. Pustite da odstoje 10 minuta prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.