Red velvet torta

Vrijeme pripremePriprema
2h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Red velvet torta
Red velvet torta
Red velvet torta
Red velvet torta
Red velvet torta savršen je izbor za ovo blagdansko vrijeme. Kombinacija sočnih biskvita i lagane kreme oduševit će i one koji ne vole slatko.

Sastojci

Broj porcija
20

Biskvit

170 gmaslaca
400 gšećera
360 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
20 gnezaslađenog kakaa
1 žličicasode bikarbone
3jaja (plus još 2 žumanjka)
1 žlicacrvene prehrambene boje
320 mlkefira, stepka ili jogurta
80 mlsuncokretovog ulja
1 žlicaocta

Krema

600 gkrem sira
100 gšećera u prahu
1 žlicaarome ili paste vanilije
250 mlmliječnog vrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite biskvite

Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom 1-2 min. Dodajte jedno po jedno jaje i žumanjke neprestano miksajući.


U smjesu maslaca, šećera i jaja dodajte crvenu prehrambenu boju pa dobro izmiksajte.


Sve suhe sastojke izvažite i pomiješajte u jednoj posudi (brašno, kakao, sol, sodu bikarbonu).


Mokre sastojke, kefir, ulje i ocat, također izmjerite i pomiješajte u zasebnoj posudi.


U crvenu smjesu naizmjenično dodajte suhe i mokre sastojke i miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dva biskvita pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta na 180 stupnjeva.


Biskvite dobro ohladite i svaki prerežite na pola kako bi se ukupno dobilo četiri biskvita.


2 Napravite kremu

Za kremu, krem sir pomiješajte sa šećerom u prahu i vanilijom pa dobro izmiksajte dok se šećer ne otopi (smjesa mora biti glatka i sjajna).


U dobivenu smjesu dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok se smjesa ne poveže (2-3 min, pazite da se ne izmiksa previše jer se vrhnje može pretvoriti u maslac).


Slažite tortu tako da stavite sloj biskvita pa sloj kreme i tako dok ne potrošite biskvite, a na kraju ju premažite ostatkom kreme.


Pustite mašti na volju i ukrasite tortu po vlastitim željama, a u okusu ćete sigurno uživati.

Vedran Maričić