Kalup obložite papirom za pečenje. Obložite dno, stranice ne, niti ih trebate mazati bilo čime. Otopite čokoladu na pari. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Dobro izmiksajte maslac i šećer, neka se lijepo povežu, pa zatim dodajte žumanjke, lješnjake, kakao, sol i rastopljenu čokoladu.
Na kraju lagano, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte tijesto u kalup i pecite 35-40 minuta na 170/180°C, a ako koristite ventilator, tada pecite na 150°C. Pečeno tijesto prebacite na tacnu, uklonite papir i ostavite da se ohladi.
Dobro izmiješajte cijela jaja i šećer u prahu pa stavite kuhati na paru. Kuhajte uz stalno miješanje 8-10 minuta pazeći da se jaja ne zgrušaju.
Pred kraj kuhanja dodajte čokoladu, neka se rastopi i poveže sa smjesom jaja i šećera, sklonite s pare, u vruće dodajte kakao i lješnjake i pustite smjesu da se ohladi.
U posebnoj posudi dobro izradite maslac, pa ga malo po malo dodajte u ohlađenu smjesu. Miksajte dok krema ne postane svjetlija i ne poveća volumen.
Gotovom kremom premažite biskvit koji ste vratili u kalup za tortu (da ima stranice) i stavite u hladnjak da se stisne. Premažite zatim i tučenim slatkim vrhnjem. Dobro ohladite sve skupa.