Kineska piletina s indijskim oraščićima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kineska piletina s indijskim oraščićima  by Shutterstock Shutterstock

Sočna piletina s indijskim oraščićima savršen je dodatak riži ili nekom drugom prilogu, a uz to je i brzo gotova.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gpiletine
1crvena paprika
1zelena paprika
1manja glavica luka
80 mlkokosovog umaka
130 mlpilećeg temeljca
1 žličicasezamovog ulja
1 žličicamljevenog đumbira
1 žlicanasjeckanog češnjaka
1 žlicameda
1 žlicarižinog octa
1 žlicakukuruznog škroba
130 gindijskih oraščića
malo soli
malo papra

Priprema

1 Ispecite piletinu

Narežite crvenu, zelenu papriku i glavicu luka. Piletinu narežite na kockice i začinite solju i paprom pa ju ispecite u tavici.


2 Napravite umak

Dok se piletina peče, napravite umak od pilećeg temeljca, kokosovog umaka, meda, sezamovog ulja, mljevenog đumbira, češnjaka i rižinog octa. U umak dodajte i malo kukuruznog škroba.


3 Skuhajte

U tavicu s pečenom piletinom zatim stavite narezane paprike i luk i sve zajedno polijte umakom. Pustite da se krčka nekoliko minuta, dok se umak ne zgusne.


4 Poslužite

Dodajte indijske oraščiće, sve dobro promiješajte i poslužite s rižom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.