Karpatka sa šumskim voćem

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Karpatka sa šumskim voćem by Olivera Udovčić Bauković Olivera Udovčić Bauković

Recept Foto: Olivere Udovčić Bauković iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Kuhano tijesto

200 mlvode
130 gmaslaca
1 prstohvatsoli
100 gglatkog brašna
5jaja

Krema

3 vrećicepraška za puding okusa vanilije
1 lmlijeka
100 gšećera
200 gmaslaca

Žele od šumskog voća

400 gšumskog voća
3 žlicešećera
1 žlicagustina

Dodatno

250 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Napravite kuhano tijesto

Vodu, maslac i malo soli kuhajte da zakuha. Dodajte brašno pa energično miješajte jakom pjenjačom ili mikserom.


Maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje, pa prepolovite smjesu i posebno ispecite dvije kore u kalupu za torte, na 220 stupnjeva 20-ak minuta za jednu koru. Ne otvarajte pećnicu dok se kore peku.


2 Pripremite kremu

Skuhajte puding kako biste za inače kuhali, pa kad se zgusne, ohladite. U ohlađeno umiješajte omekšali maslac.


3 Skuhajte žele od šumskog voća

Šumsko voće i šećer kuhajte lagano da se otope. Dodajte gustin koji ste razmutili u par žlica vode pa miješajte da nastane gušća smjesa. Ostavite da se ohladi.


4 Složite Karpatku

Na jednu koru koju ste stavili u kalup za tortu (sa stranicom, tako će se hladiti) namažite kremu od vanilije.


Zatim na to rasporedite žele od šumskog voća, pa tučeno slatko vrhnje. Poklopite gornjom korom. Ohladite preko noći u hladnjaku, ujutro maknite obruč i pošećerite šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.