Pohane palačinke s puretinom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane palačinke s puretinom  by Shutterstock Shutterstock

Ako vam je ostalo nekoliko palačinki viška ili ne znate što pripremiti za ručak, evo odlične ideje.

Sastojci

Broj porcija
6

Palačinke

250 gbrašna
2jaja
350 mlmlijeka
150 mlmineralne vode
50 mlulja
malo soli
1 žlicarakije
Napomena: Od ove smjese dobit ćete 15 palačinki.

Nadjev

500 gpurećih prsa
6kiselih krastavaca
100 mlkiselog vrhnja
malo soli
malo papra
malo ribanog muškatnog oraščića

Dodatno

brašno, jaje i krušne mrvice za paniranje
ulje

Priprema

1 Ispecite palačinke

Mikserom prvo umijesite mokre sastojke, a zatim dodajte i prosijano brašno. Miksajte dok ne dobijete tekuće tijesto, ali pazite da ne bude previše rijetko. Palačinke pecite na dobro ugrijanoj i namašćenoj tavi za palačinke.


2 Pripremite nadjev

Pureća prsa narežite na manje kockice, začinite ih solju, paprom i muškatnim oraščićem i ispecite na tavici. Dok se meso hladi, nasjeckajte krastavce i pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, a zatim u tu mješavinu dodajte i meso.


3 Napunite palačinke

Palačinke punite sa žlicom-dvije smjese, zamotajte ih kao sarmu, panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje pa u krušne mrvice i ispecite u ulju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.