Dal Bhat

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Dal Bhat by Shutterstock Shutterstock

Nepalska kuhinja prepuna je specijaliteta, a danas donosimo recept za Dal Bhat, jelo koje se sastoji od riže i kuhanog variva od leće.

Sastojci

Broj porcija
4
270 griže
200 gpovrtne leće
1glavica luka
3režnja češnjaka
1 žlicamaslinovog ulja
450 grajčice iz konzerve
10 gkorijandra
1limeta
1čili papričica
malo soli, kurkume, kumina, kajenskog papra po želji

Priprema

1 Skuhajte rižu

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Dok se riža kuha, nasjeckajte luk i češnjak i stavite ih u veliku tavu s malo maslinovog ulja.


2 Skuhajte leću

Zagrijte luk i češnjak, a nakon što omekšaju, dodajte leću i ostavite da se kuha minutu ili dvije, zatim dodajte oko 700 ml vode u tavu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri.


Nakon što se voda upije, dodajte začine po ukusu, konzervu rajčice i još vode ako je potrebno. Pirjajte još 10-15 minuta dok se leća u potpunosti ne skuha i dok se okusi ne stope. Kušajte i po potrebi još začinite.


3 Poslužite

Na kraju dodajte sjeckani korijandar i maknite s vatre. Riža bi već trebala biti gotova pa ju poslužite na tanjur i polijte varivom od leće. Ukrasite kriškom limete s malo narezanog čilija i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.