Čokoladni Oreo cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni Oreo cheesecake
Čokoladni Oreo cheesecake

Popularni keksi u kombinaciji s čokoladom su dobitna kombinacija. Brzo, bez pečenja i extra kremasto.

Sastojci

Broj porcija
15

Podloga

150 gPetit keksa za dno kalupa
mlijeko za umočiti kekse

Krema

250 gmascarpone sira
100 gkrem sira
300 mlvrhnja za šlag
150 gčokolade za kuhanje
2 žliceLino Lade gold

Ganache

200 gčokolade za kuhanje
200 mlvrhnja za šlag

Dodatno

1pakiranje Oreo keksa za obložiti

Priprema

1 Napravite podlogu

Petit kekse umočite u mlijeko pa njima obložite dno kalupa za torte.


2 Napravite kremu

Prvo izmiksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto, a zatim i sve ostale sastojke za kremu u posebnoj zdjeli. Špatulom u to lagano umiješajte vrhnje za šlag i sve dobro sjedinite.


Oreo keksima obložite kalupa tako da slažete jedan keks do drugoga, a zatim u sredinu stavite kremu i utisnite ju u kalup.


3 Napravite ganache

Na laganoj vatri zajedno otopite čokoladu za kuhanje i vrhnje za šlag, neprestano miješajući. Prohladite ju te prelijte preko kreme. Ukrasite po želji pa stavite u hladnjak na 4 sata.