Punjeni kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni kruh by Index Recepti Index Recepti

Sastojci

Broj porcija
12

Dizano tijesto

500 gglatkog brašna
1 kockasvježeg kvasca
1 žličicašećera
1 žličicasoli
350 mltople vode

Punjenje

100 gkuhane šunke, tanko narezane
100 gkuhane vratine, tanko narezane (može i suha dimljena)
100 gementalera, u tankim šnitama
5tvrdo kuhanih jaja

Priprema

1 Zamijesite

Kvasac namrvite, prelijte toplom vodom i pomiješajte sa šećerom pa ostavite 10-ak minuta da se zapjeni. Kad se zapjeni, umijesite glatko tijesto i pustite oko sat vremena na toplom pokriveno čistom krpom da se udvostruči.


2 Napunite

Razvaljajte tijesto u pravokutnik i po njemu rasporedite vratinu, sir i šunku. Jaja stavite uz jedan rub i sve zajedno, počevši od ruba s jajima (kako bi bila u sredini štruce) čvrsto zarolajte.


3 Ispecite

Duguljasti kalup za kruh lagano nauljite i stavite zarolano punjeno tijesto unutra. Pustite da se diže još pola sata, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite 40 do 50 minuta. Prohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.