Rum-pita

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Rum-pita by Shutterstock Shutterstock

Za sve ljubitelje ruma.

Sastojci

Broj porcija
12

Kore

600 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
2 žličicesode bikarbone
2jaja
150 gšećera
100 gsvinjske masti
120 mlmlijeka

Nadjev

120 gmaslaca
150 gšećera
100 mltoplog mlijeka
50 mlruma
1pečena kora

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Sve sastojke zamijesite u glatko tijesto. Podijelite na tri jednaka dijela pa razvaljajte na papiru za pečenje.


2 Ispecite

Pecite na obrnutoj strani lima za pečenje na 180 stupnjeva 5 do 6 minuta.


3 Napravite nadjev

Jednu pečenu koru namrvite i pomiješajte sa sastojcima za nadjev.


4 Složite pitu

Slažite pitu kora - nadjev - kora. Stavite na nju ravnu dasku i na to neki "uteg", bilo da je to lonac vode ili knjige. Nemojte da bude preteško da nadjev ne izleti van.


Ohladite preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.