Sandrina pizza bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Sandrina pizza bez glutena
Sandrina pizza bez glutena
Sandrina pizza bez glutena

Recept za pizzu u kojoj mogu uživati i oni koji ne podnose gluten.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gbrašna bez glutena
1suhi kvasac
1 žličicasoli
1 žlicašećera
230 mltople vode
3 žlicemaslinovog ulja
umak od rajčice ili ketchup
šunka
sir
šampinjoni
bosiljak

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte vodu, šećer, kvasac i žlicu brašna. Poklopite i ostavite da se kvasac aktivira.


U drugoj zdjeli s nastavcima za tijesto pomiješajte brašno, sol i ulje. Dodajte smjesu s kvascem i dobro promiješajte.


Još malo premijesite tijesto, napravite kuglu i premažite uljem, a zatim na zdjelu s tijestom stavite krpu i ostavite da se diže 40-ak minuta.


2 Premijesite tijesto

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, a tijesto na pobrašnjenoj površini još jednom premijesite i rukom raširite na pekpapir. Rubove ostavite malo debljima.


3 Dodajte nadjev

Tijesto premažite umakom od rajčice, stavite red šunke pa red sira i na kraju dodajte naribane šampinjone.


4 Ispecite

Posipajte bosiljkom i stavite peći na 230 stupnjeva 12 do 15 minuta. Poslužite.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️