U mužaru ili multipraktiku usitnite i pomiješajte češnjak, sol, papar, luk, origano, kumin i maslinovo ulje. Trebate dobiti smjesu nalik na pastu.
U posudu za pečenje smjestite meso i lagano (ne do kraja) razdvojite deblju kožu od mesa. Zavrnite kožu pa zarežite meso nožem na nekoliko mjesta i prelijte mojo marinadom. U meso utrljajte pastu s češnjakom i začinima. Vratite natrag kožu.
Cijelu posudu prekrijte aluminijskom folijom i ostavite barem nekoliko sati u frižideru, a najbolje preko noći.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Meso izvadite iz hladnjaka i pustite da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Posušite kožu kuhinjskim papirom - to će doprinijeti hrskavosti.
Aluminijsku foliju lagano poštrcajte uljem u spreju pa prekrijte posudu za pečenje.
Posudu smjestite u pećnicu i pecite meso oko 4 sata. Gotovo je kada unutrašnja temperatura dosegne 180 stupnjeva, a vrijeme pečenja prilagodite veličini komada mesa.
Izvadite meso iz pećnice i povećajte temperaturu na 230 stupnjeva.
Uklonite foliju i pecite meso dodatnih 30 minuta kako bi dobilo hrskavu koricu, pazeći da ne izgori.
Izvadite iz pećnice, neka odstoji 20 minuta pa natrgajte meso vilicom.
Zalijte ostatkom sokova od pečenja.
Češnjak i crveni luk usitnite u blenderu. U zdjelu ulijte sok naranče i limete, kim, origano, crni papar, sol, korijandar, mljeveni češnjak i crveni luk i tabasco umak. Sve dobro promiješajte.
Dodajte maslinovo ulje i opet promiješajte.