Kruščići iz tave bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruščići iz tave bez glutena
Kruščići iz tave bez glutena
Hrskavi izvana, savršeno mekani iznutra i odlični za doručak.

Sastojci

Broj porcija
10
300 gbrašna bez glutena
200 mlvode
150 mlmlijeka
30 gmaslaca
1 žličicasoli
1 žlicašećera
1 vrećicakvasca

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Izmiješajte vodu i mlijeko pa dodajte kvasac i šećer i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.


Brašno, sol i otopljeni maslac pomiješajte pa na kraju dodajte aktivirani kvasac i sve dobro izmiješajte žlicom. Pokrijte i ostavite na toplom sat vremena da se udvostruči.


2 Oblikujte tijesto

Tijesto na malo brašna premijesite i oblikujte u kruh debljine 2 centimetra pa oblikujte kruščiće okruglim kalupom ili čašom. Prebacite na pobrašnjeni pleh, pokrijte i ostavite na toplom još 20 minuta.


3 Ispecite

Nakon dizanja zagrijte tavu na srednjoj vatri, pobrašnite ju pa na nju stavite kruščiće jedan po jedan s malim razmakom i pecite ih na laganoj vatri 8 do 10 minuta sa svake strane.