Lidijina krempita

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijina krempita by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijina krempita by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijina krempita by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? davno je podijelila recept za savršene kremšnite, a i dalje su hit.


"Nisam atraktivnije i primamljivije u životu vidjela.... Vrh,otvorite slastičarnicu, da imate samo ovo - bilo bi dovoljno", komentirala je jedna članica grupe ispod objave. 


Recept kojim su svi oduševljeni pronađite u nastavku, a sigurno će se svidjeti i svima koji u kolačima ne preferiraju sirova jaja jer ovdje sirovih bjelanjaka u obliku snijega, koji se nerijetko dodaje u kremu od kremšnita - nema.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

2lista lisnatog tijesta

Krema - prvi dio

1 lmlijeka
6žumanjaka
100 ggustina
180 gšećera
2vanilin šećera

Krema - drugi dio

400 mlvrhnja za šlag
1 vrećicašlag kreme s okusom vanilije
1 vrećicaželatine

Dodatno

200 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Ispecite lisnato

Ove se kremšnite sastoje od 2 lista pečenog lisnatog tijesta između kojeg su žuta krema od jaja i tučeno slatko vrhnje. Svaki list lisnatog posebno ispecite u limu u pećnici na 185 stupnjeva, bit će dovoljno 12 do 15 minuta, ovisno i o vašoj pećnici. Ostavite sa strane pa se bacite na pripremu žute kreme.


2 Skuhajte kremu

Skuhajte klasično kremu na pari i stavite na hlađenje, pa se pripremite za pripremu drugog dijela kreme:


3 Dodajte joj drugi dio kreme

U ohlađeni prvi dio kreme dodajte čvrsto umiksan drugi dio kreme i otopljenu želatinu. Kremu premažite preko lista pečenog lisnatog tijesta koji ste stavili u pravokutni lim za pečenje.


4 Premažite tučenim slatkim vrhnjem

Po želji, preko kreme dodajte još i sloj od 2 dl tučenog slatkog vrhnja (autorica recepta ga je dodala, možete vidjeti na slici). Na sve to stavite drugi list pečenog lisnatog tijesta.


5 Savjet za rezanje lisnatog

"Divno izgledaju, sigurno su preukusne, ne sumnjam! Otkrijte nam samo kako radite ovu gornju koru lisnatog, režete li kvadratiće prije pečenja ili kad je pečena kora?", upitala je jedna članica, na što joj je autorica recepta odgovorila:


"Kupim u Lidlu ono njihovo svježe lisnato tijesto koje je već razvaljano, izmjerim kocke i samo površinski zarežem,a kada se ispeče i ohladi, onda ih izrežem".