Salata od sezonskog povrća i dodataka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od sezonskog povrća i dodataka

Recept za sezonsku salatu gastro blogerice Lune Džidić - savršena za lagan ljetni obrok, idealno osvježavajuću i zdravu večeru.

Sastojci

Broj porcija
2
1tikvica ili patlidžan
1veća breskva
matovilac ili rukola
maslinovo ulje ili acceto balsamico
Napomena: Povrće može biti po vašem izboru.

Priprema

1 Pripremite povrće

Narežite jednu tikvicu na ploške debljine 5-10 mm i ispecite na grill-tavi dok malo ne omekša. Narežite jednu veću breskvu i isto ispecite na grill tavi.


2 Pomiješajte svo povrće

U zdjeli za salatu pomiješajte svježu salatu i drugo sezonsko zeleno lisnato povrće po izboru (matovilac, mizuna, rukola).


3 Začinite

Začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom, dodajte soli prema ukusu i pomiješajte. Za serviranje, složite grilane tikvice i breskve preko salate, dodajte orahe ili bademe, i posolite.


Ovakva salata može se pripremiti i s patlidžanima kada su u sezoni, a dobra je kao ljetna večera jer je istovremeno osvježavajuća i zasitna.