Bruskete caponata by chef Nastasja Chiara Petrić

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bruskete caponata by chef Nastasja Chiara Petrić

Pripremite savršenu ljetno predjelo s daškom Italije i uživajte u bogatstvu mediteranskih ukusa i svježih sastojaka na hrskavoj brusketi.

Sastojci

Broj porcija
4

Nadjev

1veliki luk
1velika paprika
1srednji patlidžan
3češnja češnjaka
1 žličicasuhog origana
½ žličicesoli
20 gkapara
Napomena: po želji dodati kajenski papar ili chili pahuljice

Za brusketu

1baguette

Priprema

1. Zapecite povrće na tavi

U dubokoj tavi koja vrlo dobro održava razinu temperature stavite grijati više maslinovog ulja. Na njemu zapecite luk i papriku narezane na kockice srednje veličine oko 10 minuta kako bi povrće dobilo lijepu boju sa svih strana, poželjno i malo tamnije kako bi im se okus bolje istaknuo.


2.     Narežite i dodajte patlidžan

Za to vrijeme ogulite patlidžan, narežite ga na kockice jednake veličine i zapecite s lukom i paprikom dok ne omekša.


3.     Začinite

Začinite sve solju i origanom pa dodajte masline, kapare i grožđice, promiješajte sve nekoliko sekundi pa zalijte rajčicom. Dodajte aceto balsamico i med, po želji zaljutite chilijem i kuhajte sve sastojke 15-ak minuta dok sva tekućina potpuno ne ispari i jelo postane kremasto i gusto.


4.     Tostirajte pinjole i baguette

Prebacite u zasebnu posudu kako bi se ohladilo, a za to vrijeme tostirajte pinjole na suhoj tavi te narezani baguette na maslinovom ulju na grill-tavi.


5.     Serviranje

Servirajte bruskete s debelim slojem kremaste caponate, posipajte pinjolima, još dodatno prelijte maslinovim uljem te po želji ukrasite sa svježim listicima bosiljka ili peršina. Za dodatni element možete preko svega naribati i koricu limuna.


6.     Savjet:

Pinjole možete zamijeniti tostiranim suncokretovim sjemenkama ili orašastim plodovima po želji koje ste nasjeckali na manje komadiće i također tostirali.

PROMO
dm Bio
dm Bio
Jedite kvalitetno i fino uz još povoljniji dmBio.

Ključne riječi