Čokoladna torta bez brašna

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna torta bez brašna by Shutterstock Shutterstock

Recept za čokoladnu tortu bez brašna, nezaobilazan recept za sve čokoljubce. Kolač neodoljive teksture, lagano hrskav izvana, a sočan i kremast iznutra. Jednostavan recept koji vrijedi uvrstiti u knjigu recepata.

Sastojci

Broj porcija
12
250 gmaslaca
300 gtamne čokolade
5jaja
250 gšećera u prahu
130 gmljevenih badema
kakao u prahu za dekoraciju
maline ili jagode za dekoraciju

Priprema

1 Otopite maslac i čokoladu

Otopite maslac i čokoladu na vatri srednje jačine.


2 Dodajte žumanjke

Umiješajte žumanjke od svih 5 jaja, a bjelanjke stavite u drugu zdjelu.


3 Pripremite ostatak smjese

Miksajte bjelanjke dok ne dobijete teksturu snijega. U smjesu sa čokoladom i žumanjcima dodajte šećer, bademe, a na kraju špatulom umiješajte i bjelanjke. Smjesu izlijte u kalup za tortu veličine 23cm.


4 Pecite

Pecite na 180°C, 40-45 minuta. Ohladite i dekorirajte kakaom u prahu i voćem po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.