Knedle punjene Nutellom i Lotus keksom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Knedle punjene Nutellom i Lotus keksom by Marina Dekan Marina Dekan

Desert koji će sve generacije voljeti - knedle punjene Nutellom, prema receptu naše čitateljice Marine Dekan iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
30

Knedle

1 kgkrumpira
1 žličicaotopljenog maslaca
2žumanjka
550 gbrašna
soli

Punjenje

Nutella
Lotus keks

Priprema

1 Pripremite krumpire

Krumpire ogulite, izrežite na kockice i skuhajte. Kada se krumpir skuha, izgnječite ga i dodajte sol, maslac i žumanjak.


2 Zamijesite tijesto

Sjedinite sve sastojke, dodajte brašno i zamijesite tijesto. Ako je tijesto mekano, dodajte još brašna. Tijesto treba biti kompaktno.


3 Napravite okruglice

Od tijesta napravite okruglice, od ove količine tijesta dobit ćete oko 30 komada. U sredinu kuglice stavite 1 žličicu Nutelle, zatvorite i poravnajte u kuglu.


4 Skuhajte knedle

U proključalu vodu s malo soli, stavite knedle da se kuhaju 5 minuta - dok ne isplivaju na površinu. Prije posluživanja sameljite Lotus kekse i knedle odmah uvaljajte u keks. Dobar tek!