Puding od riže s cimetom

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
12min
KompliciranostTežina
Cijena
Puding od riže s cimetom by Profimedia Profimedia

Ovaj brz i jednostavan recept dobar je izbor i za desert i za doručak. Osim sladoleda, ovo je bio omiljeni desert Marilyn Monroe koja ga je često kuhala navečer, kao poslasticu prije spavanja.

Sastojci

Broj porcija
2
1 šalicajasmin riže
3 šalicemlijeka
½ žličicecimeta
3 žlicešećera
½ žličiceekstrakta vanilije
grožđice po želji

Priprema

1 Pomiješajte sve sastojke

U lončiću pomiješajte rižu, cimet, šećer i grožđice.


2 Kuhajte

Sastojke u lončiću miješajte na jakoj vatri sve do vrenja, a onda smanjite vatru na srednju jačinu. Kuhajte desetak minuta često miješajući sve dok riža ne postane meka i kremasta. Odmaknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije.


3 Servirajte

Puding servirajte još topao i po želji posipajte grožđicama i cimetom.  Možete ga dekorirati i ribanom tamnom čokoladom ili posuti orašastim plodovima, a možete koristiti i neki omiljeni preljev za slastice, ili pripremiti domaću karamelu koja se izvrsno slaže s ovim desertom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.