Nougat mađarica

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Nougat mađarica

Evo recepta za jednu malo drugačiju mađaricu.

Sastojci

Broj porcija
50
500 gglatkog brašna
100 gkakaa
200 gšećera u prahu
150 gmaslaca
200 mlkiselog vrhnja
1prašak za pecivo
2jaja

Krema

1,5 lmlijeka
5nougat pudinga
4 žlicegustina
150 gšećera
200 gmaslaca
3 žliceLinolade

Glazura

200 gčokolade za kuhanje
7 žlicaulja

Priprema

1 Napravite kore

Sjedinite sve sastojke i zamjesite glatko tijesto. Raspodijelite ga na 6 jednakih dijelova.


2 Ispecite kore

Razvaljajte kore i ispecite ih - peku se 6 do 8 minuta na 180 stupnjeva (ovisno o pećnici).


3 Napravite kremu

U lonac stavite mlijeko, puding, šećer i gustin. Sve dobro sjedinite i kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući, dok se krema ne zgusne.


4 Izradite mikserom

Kad je krema skuhana dodajte Linoladu i maslac i mikserom sve dobro izradite i nanesite na kore.


5 Ohladite kolač

Kad je kolač nafilan, ostavite ga pola sata da se odmori, a onda ga opteretite nečim i stavite u hladnjak na hlađenje.


6 Napravite glazuru

Otopite čokoladu za kuhanje i 7 velikih žlica ulja, sve dobro sjedinite i izlijte po kolaču.