Lagani kolač od jabuka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lagani kolač od jabuka by Suzana Kišiček Suzana Kišiček
Lagani kolač od jabuka by Suzana Kišiček Suzana Kišiček

"Jedan lagani kolač od mojih prvih gala jabuka i pudinga, nije estetski nešto, ali okusom je top", piše naša čitateljica Suzana Kišiček u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a njezin recept donosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
10

Prhko tijesto

200 gmaslaca
2žumanjka
100 gšećera
1vanilin šećer
4 žlicekiselog vrhnja
450 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
1limun (naribana korica)

Nadjev od jabuka

1 kgjabuka
4 žlicešećera
1 žlicacimeta
100 mlvode
1 žlicagustina

Krema od pudinga

1vrećica pudinga od vanilije
3 žlicešećera
500 mlmlijeka
1kiselo vrhnje

Priprema

1 Napravite tijesto

Sve sastojke za tijesto pomiješajte pa tijesto dobro zamijesite i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio stavite u hladnjak 30 minuta, a drugi u zamrzivač.


2 Napravite nadjev od jabuka

Sastojke za nadjev pomiješajte pa sve to kuhajte 15 minuta, a na samom kraju jabukama dodajte vodu i gustin, koje ste pomiješali u zasebnoj šalici.


3 Složite prvi dio kolača

S dijelom tijesta koji ste stavili u hladnjak obložite dno posude za pečenje, a zatim na njega stavite nadjev od jabuka.


4 Napravite kremu od pudinga

Na kraju napravite kremu od pudinga - za nju će vam biti potrebna jedna vrećica pudinga od vanilije koji ćete kuhati prema uputama, a nakon što ga kratko ohladite, dodajte mu jedno kiselo vrhnje.


5 Dovršite kolač

Kremu stavite na jabuke, a zatim preko kreme naribajte preostalo tijesto koje ste stavili u zamrzivač. Pecite na 180 stupnjeva dok kolač ne porumeni, a dok je još topli, posipajte ga šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.