Skuhajte piletinu, odvojite od kosti i sameljite. Pileće bijelo meso je jako suho, pa budite strpljivi. Mljela sam na električnom ribežu za krumpir. Povremeno bi zaglavilo, ali nemojte odustati. Možete i blender koristit
U piletinu umiješajte začine i provjerite kakvog je okusa. Treba biti malo vise slano i začinjeno. Dodajte 2 jaja i izradite snažno rukom smjesu. Primijetit ćete kako je kompaktna…
Kockasti mali kalup stavljajte smjesu, 1,5 cm debljine, utisnite, jače istresite, podijelite na pola, i redajte na pleh. Biti ce jako puno komada, za 4 osobe. Zaledite na 30 min.
Napravite smjesu za pohanje. U 1 jaje, pomiješajte ulje i crvenu papriku, te zlicu Nutrifree brašna. Ako koristite obično brašno onda 2 zlice brašna. Pjenjačom umutite. Krušne mrvice su već slane, pa jaja ne treba soliti.
Svaki nugget stavite vilicom u jaje, potom u mrvice i utisnite rukom (i dlanom), kako bi upila smjesa mrvice i ne bi se rasipalo prilikom pečenja. Poredajte na pleh i spremno je za prženje….
Pržiti na zagrijanom ulju kratko s jedne, pa s druge strane. Staviti na papir da se ocijedi…
Za tartar umak: izribati na najsitnijem ribežu: Češnjak, zelene krastavce, kratko umutiti u blenderu: kiselo vrhnje, jogurt, majonezu, sol i papar s povrćem. Može stajati par dana u hladnjaku…