Chicken nuggets - pileći kroketi - bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Chicken nuggets - pileći kroketi - bez glutena
Chicken nuggets - pileći kroketi - bez glutena
Chicken nuggets - pileći kroketi - bez glutena
Chicken nuggets - pileći kroketi - bez glutena
Volite McDonalds nuggetse? Ovaj recept ce vam se svidjeti!!!

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgodkoštene piletine skuhane u eksprrs loncu (mozete i u obicnom loncu)
Začinski mix za piletinu (ili vegeta)
Papar
3jaja
50 mlmlijeka
150 gkrušnih mrvica, koristila sam NutriFree
1 žlicabrašna
Ulje za prženje
180 gkiselog vrhnja
1 žlicajogurta
3 žlicemajoneze
3kisela krastavca
1 češanjčešnjaka
Sol
Papar

Priprema

1. Usitnite meso

Skuhajte piletinu, odvojite od kosti i sameljite. Pileće bijelo meso je jako suho, pa budite strpljivi. Mljela sam na el.ribežu za krumpir. Povremeno bi zaglavilo, ali nemojte odustati :) Možete i blender koristiti…


2. Začinite meso

U piletinu umiješajte začine i provjerite kakvog je okusa. Treba biti malo vise slano i začinjeno. Dodajte 2 jaja i izradite snažno rukom smjesu. Primijetit ćete kako je kompaktna…


3. Oblikujte nuggetse

Kockasti mali kalup stavljajte smjesu, 1,5 cm debljine, utisnite, jače istresite, podijelite na pola, i redajte na pleh. Biti ce jako puno komada, za 4 osobe. Zaledite na 30 min.


4. Pripremite smjesu za pohanje

Napravite smjesu za pohanje. U 1 jaje, pomiješajte ulje i crvenu papriku, te zlicu Nutrifree brašna. Ako koristite obično brašno onda 2 zlice brašna. Pjenjačom umutite. Krušne mrvice su već slane, pa jaja ne treba soliti.


5. Panirajte nuggetse

Svaki nugget stavite vilicom u jaje, potom u mrvice i utisnite rukom (i dlanom), kako bi upila smjesa mrvice i ne bi se rasipalo prilikom pečenja. Poredajte na pleh i spremno je za prženje….


6. Ispržite nuggetse

Pržiti na zagrijanom ulju kratko s jedne, pa s druge strane. Staviti na papir da se ocijedi…


7. Napravite umak

Za tartar umak: izribati na najsitnijem ribežu: Češnjak, zelene krastavce, kratko umutiti u blenderu: kiselo vrhnje, jogurt, majonezu, sol i papar s povrćem. Može stajati par dana u hladnjaku…

Suzana Sab
Svaki dan kuham, a jos cesce jedem 🙈 - bez glutena 👌🏻