Brašno, šećer, sol, naribane korice agruma te cimet i vaniliju (po želji) pomiješajte u jednoj zdjeli.
U drugoj zdjeli pomiješajte vodu, svježi kvasac i jaja pa im dodajte suhe sastojke. Na mikseru koristite nastavak za tijesta, sve dobro izmiksajte da se počne razvijati gluten, otprilike 10 minuta.
Pustite da tijesto odmori u posudi 20-30 minuta. Ponovno počnite miksati na srednjoj brzini i postepeno dodajte kockice maslaca. Miksajte dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki zdjele.
Tijesto prebacite u drugu posudu, pokrijte vlažnom krpom i pustite da se diže sat vremena na sobnoj temperaturi.
Kada se tijesto udvostruči, rubove preklopite prema sredini pa tijesto prebacite u hladnjak, gdje će odstajati preko noći, kako bi razvilo bolji okus.
Drugi dan tijesto izvadite iz hladnjaka i formirajte 10 loptica, težine otprilike 40 g. Svaku lopticu dobro oblikujte i zategnite da gornja površina krafne bude potpuno glatka.
Loptice posložite na tacnu i pokrijte ih prozirnom folijom da se ne stvori korica. Trebat će im sat do dva dizanja, ovisno o temperaturi, a kada dobiju 50 posto više volumena, vrijeme je za pečenje.
Krafne pecite u ulju koje ste zagrijali na 165 stupnjeva. Pržite ih sa svake strane po par minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju.
Tako gotove krafne uvaljajte u kristal šećer koji ste pomiješali sa žlicom cimeta (po želji) i punite ih kremom po želji.