Pijetlove krijeste operite, blago prokuhajte u vodi 5 do 10 minuta, a zatim ih ogulite.
Nakon toga, skuhajte ih u povrtnom temeljcu (court-bouillonu) zajedno s ružmarinom, dok ne postanu mekane i sočne, oko 30 minuta. Ostavite ih sa strane.
U međuvremenu, pileća jetrica i grkljane narežite na male komadiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i propržite sitno nasjeckani luk i češnjak.
Dodajte jetrica i grkljane, pa ih pržite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
Nakon 5 minuta dodajte bijelo vino i kuhajte dvije do tri minute, dok alkohol ne ispari. Dodajte i povrtni temeljac i kuhajte još desetak minuta.
Jaja umutite s malo temeljca od kuhanih krijesta i dodajte ih u jelo.
Tagliatelle skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite ih pa pomiješajte s umakom.
Na kraju u jelo dodajte kuhane pijetlove krijeste, dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se svi okusi sjedinili. Pospite sjeckanim peršinom i dodajte sol i papar po ukusu.