Tagliatelle al cibreo

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tagliatelle al cibreo by Shutterstock Shutterstock

Jedno od najpoznatijih jela s pijetlovom krijestom jesu tagliatelle al cibreo, tradicionalno talijansko jelo koje uključuje pijetlove krijeste, pileća jetrica, grkljane i jaja. Cijeli recept je u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gtagliatella
200 gpijetlovih krijesta
150 gpilećih jetrica
50 gpilećih grkljana
2neoplođena jaja
1 manja glavicaluka
2 režnjačešnjaka
100 mlbijelog vina
500 mlpovrtnog temeljca
3 žlicemaslinovog ulja
1grančica ružmarina
svježi peršin
sol i papar

Priprema

1 Pripremite pijetlove krijeste

Pijetlove krijeste operite, blago prokuhajte u vodi 5 do 10 minuta, a zatim ih ogulite.


Nakon toga, skuhajte ih u povrtnom temeljcu (court-bouillonu) zajedno s ružmarinom, dok ne postanu mekane i sočne, oko 30 minuta. Ostavite ih sa strane.


2 Pripremite jetrica i grkljane

U međuvremenu, pileća jetrica i grkljane narežite na male komadiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i propržite sitno nasjeckani luk i češnjak.


Dodajte jetrica i grkljane, pa ih pržite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.


3 Dodajte vino i temeljac

Nakon 5 minuta dodajte bijelo vino i kuhajte dvije do tri minute, dok alkohol ne ispari. Dodajte i povrtni temeljac i kuhajte još desetak minuta.


4 Dodajte jaja

Jaja umutite s malo temeljca od kuhanih krijesta i dodajte ih u jelo.


5 Skuhajte tjesteninu

Tagliatelle skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite ih pa pomiješajte s umakom.


6 Dodajte krijeste

Na kraju u jelo dodajte kuhane pijetlove krijeste, dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se svi okusi sjedinili. Pospite sjeckanim peršinom i dodajte sol i papar po ukusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.