Pizza bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza bez glutena  by Shutterstock Shutterstock

Već sam pisala recept za pizzu, ali sada sam probala izraditi tijesto s novim sastojkom i ispala je odlično. Ova pizza je s bezglutenskim brašnom, ali vi je možete napraviti i sa pšeničnim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gbezglutenskog brašna
1 žličicasoli
1 žličicasode bikarbone
5 žlicaulja
360 mltekućeg jogurta
50 gbezglutenskog brašna za premijesiti tijesto
100 gčajne kobasice
100 gsira ementalera
100 gzlatnih šampinjona
70 gkrem sira
50 mlumaka od rajčice
3 komadacherry rajčica
origano

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto te ga ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte još malo brašna ako vam se lijepi za ruke i zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.


2 Složite pizzu

Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto rukom te ostavite rubove tijesta deblje.


Premažite umakom od rajčice pa redom poslažite čajnu kobasicu u krug pa sir te na kraju naribane šampinjone i cherry rajčice. Možete koristiti i neke druge sastojke po želji.


Krem sir žličicom dodajte na više mjesta te njime premažite rubove pizze.


3 Ispecite

Stavite peći 12 minuta na donjem grijaču i još 10 minuta na gornjem grijaču. Pečenu pizzu ostavite da odstoji malo prije rezanja i posipajte origanom.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️