Kremasti kolač s jagodama i biskvitom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasti kolač s jagodama i biskvitom by Adriana Drljo Adriana Drljo

Sezona je jagoda i najbolje ih je iskoristiti za pripremu sočnih kolača. Recept za jedan takav kolač podijelila je naša čitateljica Adriana Drljo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
100 gšećera
12 žlicaulja
100 mlmlijeka
1vanilin šećer
0,5limuna (samo kora)
1prašak za pecivo
8 žlicaglatkog brašna
6 žlicaoštrog brašna

Dodatno

1 kgjagoda
šećer za posipanje po jagodama
2 vrećicešlag pjene

Priprema

1 Napravite biskvit

Jaja i šećer pjenasto umutite, a zatim im lagano dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u nauljeni pleh i pecite 25 minuta na 180°C.


2 Složite jagode

Biskvit ohladite, a zatim preko njega poslažite jagode – prije toga ih operite i narežite na kolutiće. Jagode po želji malo pošećerite.


3 Napravite šlag pjenu

Na vrh kolača preko jagoda nanesite dvije šlag pjene koje ste napravili prema uputama na vrećici. Kolač ohladite, narežite i poslužite.