U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju (najbolje al dente). Kada je gotova, ocijedite je, ali sačuvajte oko pola šalice vode od kuhanja.
Filete lagano posolite i popaprite. U tavi zagrijte 1 žlicu suncokretovog ulja te pecite losos 3-4 minute s jedne strane i 2-3 minute s druge, dok ne dobije lijepu zlatnu koricu.
Maknite ga s vatre i narežite na komade ili ga vilicom razmrvite na veće komadiće.
U istoj tavi dodajte još 1 žlicu ulja i prodinstajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte špinat i kratko pirjajte dok ne uvene.
Umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite po želji.
Ako je umak pregust, razrijedite ga s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i lagano promiješajte kako bi se sve lijepo povezalo.
Na kraju umiješajte komade lososa, pazeći da se ne raspadnu potpuno. Poslužite dok je toplo.