Tjestenina u bijelom umaku s lososom i špinatom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina u bijelom umaku s lososom i špinatom by Shutterstock Shutterstock

Losos je ovog tjedna u Lidlu snižen 25 posto, špinat 50 posto, a vrhnje za kuhanje 41 posto – uz dodatak još nekoliko sastojaka i tjestenine možete napraviti ukusan ručak.

Sastojci

Broj porcija
2
2svježa fileta lososa
1domaći luk
200 gtjestenine XXL
100 gšpinata
150 mlvrhnja za kuhanje
2 žlicesuncokretovog ulja
začini po želji

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju (najbolje al dente). Kada je gotova, ocijedite je, ali sačuvajte oko pola šalice vode od kuhanja.


2 Pripremite losos

Filete lagano posolite i popaprite. U tavi zagrijte 1 žlicu suncokretovog ulja te pecite losos 3-4 minute s jedne strane i 2-3 minute s druge, dok ne dobije lijepu zlatnu koricu.


Maknite ga s vatre i narežite na komade ili ga vilicom razmrvite na veće komadiće.


3 Pripremite umak

U istoj tavi dodajte još 1 žlicu ulja i prodinstajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte špinat i kratko pirjajte dok ne uvene.

Umiješajte vrhnje za kuhanje i začinite po želji.


Ako je umak pregust, razrijedite ga s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.


4 Spojite sastojke

U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i lagano promiješajte kako bi se sve lijepo povezalo.


Na kraju umiješajte komade lososa, pazeći da se ne raspadnu potpuno. Poslužite dok je toplo.