Mahune sa teletinom i šipkom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Mahune sa teletinom i šipkom
Ljeto, svježe mahune i nema boljeg od finog variva, ali ne na način koji je kuhala moja baka i mama, treba isprobati nešto novo.

Sastojci

Broj porcija
6
500 ggrama mahuna ( olovčice)
500 gteletine od lopatice
300 gkrumpira
2 glaviceluka
2 češnjačešnjaka
150 gšeri rajčice
500 mlgoveđeg temeljca
2 žlicekoncentrata rajčice
2 žlicekrušnih mrvica
1 žilicaharisse
½ žličicecimeta
75 gmaslaca
Sol po ukusu
Papar po ukusu
1šipak
1 žlicasitno sjeckanog koriandera

Priprema

Mahune očistiti i narezati na komade od 4-5 cm i blanširati
Teletinu narezati na manje komadiće
Krumpir oguliti i narezati na kockice
Luk i češnjak sitno nasjeckati
Šeri rajčice prepoloviti
Šipak očistiti tako da se i sok zadrži
U većem loncu ugrijati maslac i na njemu zapeći meso sa svih strana, dodati luk i češnjak i pržiti da karamelizira, na to dodati cimet, harrisu i koncentrat rajčice, još kratko vrijeme (2-3 minute pržiti, sve podlijati sa malo temeljca, tako da meso bude pokriveno, pirjati na laganoj vatri pokriveno oko 20 minuta i ponekad promiješati.
Sada na to dodati mahune i krumpir i Još temeljca sol i papar, dalje pokriveno pirjati dok sve ne omekša
Sada dodati rajčice, još pet minuta pirjati.
Umiješati krušne mrvice, ako je previše gusto dodati malo temeljca.
Maknuti sa vatre i umiješati koštice i sok od šipka i na kraju koriander
Ružica Šoštar
Ružica Šoštar
Umirovljenica,hobi kuharica,volim isprobavati i kreirati nove recepte Volim zabavu i druženje,volim putovati

Ključne riječi