Snježanine lisnate kiflice

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Snježanine lisnate kiflice by Snježana Miskrić Snježana Miskrić

"Nedjeljne kiflice kao nekada", piše naša čitateljica Snježana Miskrić, koja je napravila ove predivne, zlatne lisnate kiflice. Recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

900 gglatkog brašna
500 mlmlijeka
100 mlulja
1jaje
40 gsvježeg kvasca
2 žličicesoli
1 žličicašećera
200 gmaslaca

Dodatno

brašno za posipanje radne površine
1jaje za premazivanje kiflica

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U 200 ml mlijeka stavite šećer i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira.


2 Zamijesite tijesto

U brašno dodajte ostatak mlakog mlijeka, ulje, jaje, sol i aktiviran kvasac i zamijesite meko tijesto.


3 Razvaljajte

Tijesto podijelite na 8 jufki i svaku razvaljajte u krug promjera oko 22 cm.


4 Dodajte maslac

Prvu jufku pospite naribanim zamrznutim maslacem, na nju stavite drugu i ponovite postupak. Slažite tako četiri jufke jednu na drugu, s tim da na posljednju, četvrtu, ne stavljate maslac. Lagano pritisnite rukama, odložite sa strane pa isto ponovite i s preostale četiri jufke.


5 Formirajte kiflice

Uzmite prvi složenac od četiri jufke i razvaljajte ga u veliki krug promjera oko 45 cm. Izrežite na trokute željene veličine i zarolajte kiflice. Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta.


6 Ispecite

Kiflice pokrijte i ostavite 40 minuta. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.