Slane rolice

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Slane rolice by Shutterstock Shutterstock
Slane rolice by Shutterstock Shutterstock
Slane rolice by Shutterstock Shutterstock

Podsjećaju na garlic knotse - čvoriće s češnjakom, ali ova su mini slana peciva puno mekša.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

1 kockasvježeg kvasca
2 žlicešećera
250 mltoplog mlijeka
500 gglatkog brašna
100 mlulja
1jaje
½ žličicesoli

Premaz

120 gmaslaca, otopljenog
1 vezicasvježeg peršina, sitno nasjeckanog
1 žličicačešnjaka u granulama

Dodatno

1jaje za premazati
1 žlicasezama za posipati

Priprema

1Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, jaja i ulje. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno da se tijesto ne lijepi, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko pola sata na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Napravite premaz

Dok se tijesto diže, napravite nadjev. Pomiješajte sve navedene sastojke.


5Oblikujte

Razvaljajte na oko pola centimetra debelo i premažite pripremljenim maslacem sa peršinom i granulama češnjaka. Zarolajte i režite komade širine oko 3 centimetra.


6Pecite

Stavite komade zarolanog tijesta razmaknute na lim za pečenje obložen masnim papirom. Ostavite da se dižu 20 minuta do pola sata. Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.


Razmućenim jajem premažite pa stavite peći oko pola sata.

Ana Korenic