Bakine buhtle s pekmezom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Bakine buhtle s pekmezom by Shutterstock Shutterstock

Starinski recept s dizanim tijestom punjenim pekmezom od šljiva. Vraća u djetinjstvo - ovakva večera uz šalicu toplog mlijeka bila je sve.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 gglatkog brašna
1instant suhi kvasac
1jaje
2žumanjka
40 gšećera
1vanilin šećer
prstohvat soli
100 gmaslaca
250 mlmlijeka

Dodatno

200 gpekmeza od šljiva
maslac za premazivanje

Priprema

1Umijesite tijesto

Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer, jaje, žumanjak, vanilin šećer, rastopljeni maslac i dodajući toplo mlijeko zamijesite tijesto.


2Ostavite da se diže

Stavite ga u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).


3Razvaljajte tijesto

Zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu pekmeza i savijte krajeve te dobro stisnite.


4Buhtle premjestite u posudu za pečenje

U posudu za pečenje premazanu maslacem i obloženu papirom za pečenje stavljajte buhtle. Ostavite ih stajati 20 minuta.


5Stavite ih peći 

Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C 35-40 minuta.


6Premažite ih maslacem

Tople buhtle premažite maslacem. Kad malo odstoje izvadite ih na rešetku da se ohlade do kraja. Ohlađene posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.