Punjeni zapečeni krumpiri s gljivama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni zapečeni krumpiri s gljivama by Shutterstock Shutterstock

Hrskavi i mirisni zapečeni krumpiri s bogatim punjenjem od gljiva i sira idealni su kao prilog uz neko meso, a možete ih poslužiti i kao toplo predjelo.

Sastojci

Broj porcija
4

Krumpiri

4veća krumpira
250 gsvježih gljiva (šampinjoni ili druge gljive po želji)
1 glavicaluka
1 režanjčešnjaka
100 gdimljene slanine
100 gtvrdog sira
2 žlicemaslinovog ulja

Dodatno

50 gsvježeg sira ili feta sira
svježi vlasac ili mladi luk (sitno nasjeckan)
sol i svježe mljeveni papar
kiselo vrhnje

Priprema

1 Pripremite krumpire

Operite krumpire i pecite ih cijele u pećnici na 200 °C oko 40 minuta, dok ne omekšaju. Zatim ih prepolovite i pažljivo izdubite sredinu žlicom, ostavljajući rub debljine oko 1 cm. Izdubljenu unutrašnjost sačuvajte.


2 Pripremite nadjev

Na tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckane gljive i pržite dok ne puste vodu i lagano porumene. Na kraju dodajte slaninu narezanu na trakice i kratko zapecite.


U smjesu umiješajte izdubljenu sredinu krumpira (usitnjenu vilicom), češnjak, pola naribanog tvrdog sira i začinite solju i paprom.


3 Napunite krumpire i ispecite

Polovice krumpira napunite pripremljenom smjesom. Pospite preostalim sirom i stavite u pećnicu još 10–15 minuta, dok se sir ne otopi i lagano porumeni.


4 Poslužite

Punjene krumpire ukrasite mrvljenom fetom ili svježim sirom, pospite nasjeckanim svježim vlascem ili mladim lukom i poslužite uz kiselo vrhnje s malo nasjeckanog vlasca.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.