Fritulinka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritulinka by Bojan Haron Markičević Bojan Haron Markičević
Fritulinka by Bojan Haron Markičević Bojan Haron Markičević
Fritulinka by Bojan Haron Markičević Bojan Haron Markičević
Fritulinka by Bojan Haron Markičević Bojan Haron Markičević
Fritulinka by Bojan Haron Markičević Bojan Haron Markičević

Najbolje od fritule i najbolje od palačinke u jednom. Rougemarin je spojio dva domaća klasika u inovativan desert - mekana palačinka s punjenjem nježno je umotana u tijesto fritule, zatim zlatno ispečena poput fritule i na kraju uvaljana u cimetni šećer.


Sastojci

Broj porcija
10

Palačinke

2jaja
200 gglatkog brašna
200 mlmlijeka
200 mlmineralne vode
1 žlicaulja
1 žlicarastopljenog maslaca
1 prstohvatsoli

Smjesa za fritule

400 mljogurta
2jaja
2vanilin šećera
2 žličicešećera
malo soli
300 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
1 žlicaruma

Karamela/mandarina umak

160 gšećera
100 gglukoznog sirupa
260 mlslatkog vrhnja
1,5 gsoli
150 mlcijeđenog soka od mandarine

Dodatno

džem od marelice
1 lulja za prženje
kristal šećer
šećer u prahu
cimet

Priprema

Palačinke

Sve sastojke izmiksajte mikserom do glatke smjese. Na zagrijanu i lagano nauljenu tavu izlijte vrlo tanak sloj smjese i ispecite palačinke.

Smjesa za fritule

Sve sastojke dobro izmiksajte dok ne dobijete homogenu, glatku smjesu.

Karamela/mandarina umak

Karamelizirajte šećer i glukozni sirup, a zatim dodajte slatko vrhnje i miješajte dok ne dobijete glatku karamelu. Polako ulijevajte sok od mandarina uz stalno miješanje.

Slaganje

1 Palačinke premažite i zamotajte

Ispečene palačinke premažite džemom od marelice, ostavljajući 3–4 cm nenamazanog ruba, pa ih zamotajte kao burrito (počnite motati, zaustavite se kada je zamotana oko trećine, rubove preklopite prema unutra, a zatim dovršite rolanje tako da nadjev ne može iscuriti).


2 Zamrznite

Zamotanu palačinku stavite u zamrzivač na 2–3 sata, dok se dovoljno ne stisne da se ne može odmotati.


3 Ispržite

Zamrznutu palačinku premažite smjesom za fritule u sloju od cca 5 mm, a zatim pržite u ulju na 160°C 8–9 minuta.


4 Uvaljajte u šećer

Pržene palačinke uvaljajte u mix (50:50) kristal šećera i šećera u prahu te dodajte cimet po želji. Poslužite dok su još tople i prelijte umakom od karamele/mandarine.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.