Brzi kolač s bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač s bijelom čokoladom by youtube
Brzi kolač s bijelom čokoladom
Brzi kolač bez pečenja s bijelom čokoladom kad imate iznenadne goste. Idealan kad vam se ne pali pećnica.

Sastojci

Broj porcija
16
700 gpunomasnog krem sira
150 gšećera u prahu
2vanilin šećera
200 gbijele čokolade
500 mlvrhnja za šlag sa 36% m.m.
petit keksi
mlijeko za namakanje

Priprema

1 Napravite smjesu

U posudu stavite krem sir (ja sam pomijšala 500 g mascarpine sira i 200 g abc sira). Sir mora biti na sobnoj temperaturi.


Dodajte 150 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera pa dobro izmiksajte.

Bijelu čokoladu otopite na pari i dodajte u krem sir i ponovo izmiksajte.


Dobro ohlađeno vrhnje za šlag sa 36% m.m. izmiksajte u čvrst šlag (pazite da ne premiksate, dok postane čvrst prestanite miksat da se ne pretvori u maslac).


Spojite šlag i kremu od sira. Nemojte miksati, samo lagano promiješajte sa špatulom.


2 Složite

U posudu dimenzija 34 cm x 24 cm x 6 cm slažite red petit keksa koji ste kratko namočili u mlijeko. Kremu razdijelite na 4 jednaka dijela i stavite prvi dio na kekse i poravnajte.


Stavite opet red petit keksa namočenog u mlijeko. Nastavite tim redoslijedom dok ne potrošite kremu. Zadnji sloj neka bude krema.


Ostavite kolač u frižideru preko noći. Ukrasite ga po želji.