Spring rolice

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1min
Ukupno vrijemeUkupno
41min
KompliciranostTežina
Cijena
Spring rolice
Spring rolice
Spring rolice
Spring rolice
Spring rolice
Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.

Sastojci

Broj porcija
4

Rolice

1mrkva
1 stabljikacelera
1luk
200 ggljiva
manje glavice kupusa
½tikvice
Komadić đumbira
Kore za savijače
Kukuruzni škrob
Voda, po potrebi

Umak

100 mlvode
2 žlicejabučnog octa
2 žlicesoja umaka
1 žlicašećera
1 žlicakukuruznog škroba
2 žliceketchupa

Priprema

Sitno narezati povrće.
Dinstati luk. Dodati mrkvu, celer i đumbir, a kroz koju minutu papriku, gljive, tikvice i kupus. Skinuti s vatre kad je povrće gotovo.
Bitno je da smjesa ne bude vodenasta jer će kore popiti vodu, pa rolice neće biti hrskave. Obavezno ostaviti smjesu da se ohladi da se kore ne raspadnu i tek onda puniti rolice.
Kore rezati prema slici, na četvrtine. Način rolanja rolica također u slikama. Staviti žlicu smjese u jedan kut. Preklopiti od dolje, pa onda zatvoriti s lijeve i desne strane i zarolati do kraja. Paziti da ne ostane zraka jer će zračni mjehurići puknuti prilikom prženja. Ne pretrpavati rolice.
Zatvorenu rolicu premazati smjesom škroba i vode (može i jaje).
Pržiti u vrelom ulju oko 30 sekundi sa svake strane, odnosno dok ne pozlate.
Za umak pomiješati škrob s malo vode da nema grudica. Ostale sastojke stavite na vatru i dodaje razvodnjeni škrob. Miješati do željene gustoće oko 4 minute.