Navedene sastojke pomiješajte u manjoj posudi.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri propirjajte luk i govedinu. Pirjajte dok meso više ne bude roze boje. Umiješajte šalšu i 1 žlicu začina za tacose pa pustite da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da krčka otprilike 2 do 3 minute. Prebacite u veću posudu i ostavite sa strane.
U blender ubacite grah i vodu te miksajte dok smjesa ne bude glatka pa dodajte u posudu s govedinom i umiješajte sir.
Pola šalice (otprilike 120 g) smjese stavite na sredinu svake tortilje. Rubove i krajeve tortilje savijte pa zarolajte i poslužite.
Tako pripremljene burritose možete i zamrznuti do mjesec dana; jednostavno svaki burrito zamotajte u aluminijsku foliju i masni papir za hranu pa smrznite. Kada ih budete htjeli jesti, jednostavno ih odmrznite u mikrovalnoj na dvije do tri minute.
(po porciji)