Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Posolite i popaprite meso. Zagrijte malo maslinovog ulja u visokoj posudi od lijevanog željeza ili sličnom loncu sigurnom za pećnicu na jakoj vatri i pržite govedinu sa svih strana dok lijepo ne porumeni. Radite to u serijama kako ne biste pretrpali posudu i spriječili da meso pusti tekućinu. Ako primijetite da je meso pustilo tekućinu, uklonite višak tekućine i nastavite pržiti. Kada meso poprimi zlatno smeđu boju, premjestite ga na tanjur i ostavite sa strane. U ovom trenutku meso neće biti potpuno kuhano.
U isti lonac na umjerenoj vatri dodajte malo maslinovog ulja, luk, češnjak i mrkvu te dinstajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte svježi timijan, pastu od rajčice i Worcestershire umak i kuhajte dok malo ne omekša, oko 2-3 minute.
Dodajte crno vino, stružući smeđe komadiće i kuhajte dok se ne reducira, oko 3 minute. Ubacite brašno, pomiješajte, a zatim ulijte goveđi temeljac i miješajte dok se brašno ne razmuti i počne zgušnjavati. Vratite govedinu i ubacite krumpir i lovorov list. Po potrebi dodajte još temeljca. Pustite da zavrije pa smanjite na nižu temperaturu i kuhajte još 5-7 minuta. Ako je potrebno, u ovom trenutku dodatno začinite solju i paprom.
Poklopite i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat i 45 minuta dok meso ne omekša. Dodajte grašak 10 minuta prije završetka pečenja.
Prije posluživanja uklonite lovorov list. Poslužite s malo nasjeckanog peršina.