Kapulu i češnjak pirjajte na malo maslinovog ulja, dodajte i papriku i nastavite pirjati na laganoj vatri, konstantno miješajući. Dodajte razmrvljenu mljevenu junetinu i promiješajte. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Tikvice izdubite, tako da izdubite sredinu, no ipak ostavite par milimetara ''mesa tikvice'' na kori. Ono što ste izdubili, nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte u smjesu koju pirjate.
Sve zajedno promiješajte, podlijte s malo vode i nastavite kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Kus-kus prelijte u jednoj posudi vrućom vodom, ostavite da odstoji u vodi 5 minuta, procijedite dobro i ubacite u meso koje pirjate
Kada je meso kuhano, dodajte začine (po ukusu), pomiješajte sve zajedno.
Izdubljene tikvice posložite u vatrostalnu posudu, poprskajte s malo ulja i stavite peći u pećnicu na 180C oko 15 minuta.
Potom izvadite tikvice iz pećnice, napunite svaku polovicu određenom količinom pirjanog mesa, odozgo pospite s naribanim sirom i sve zajedno stavite zapeći na 10 do 15 minuta.
Tikvice izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade i poslužite!