Punjene tikvice s junetinom i kus-kusom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene tikvice s junetinom i kus-kusom by Shutterstock Shutterstock

Zanimljivo ljetno jelo s kus kusom.

Sastojci

Broj porcija
5
200 gmljevene junetine
kus kusa
1crvena paprika
maslinovo ulje
češnjak u prahu
soli i papra
sira po želji

Priprema


1 Nasjeckajte povrće

Kapulu i češnjak pirjajte na malo maslinovog ulja, dodajte i papriku i nastavite pirjati na laganoj vatri, konstantno miješajući. Dodajte razmrvljenu mljevenu junetinu i promiješajte. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.


2 Izdubite tikvice

Tikvice izdubite, tako da izdubite sredinu, no ipak ostavite par milimetara ''mesa tikvice'' na kori. Ono što ste izdubili, nasjeckajte na sitne komadiće i dodajte u smjesu koju pirjate.


Sve zajedno promiješajte, podlijte s malo vode i nastavite kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje.


3 Pripremite kus-kus

Kus-kus prelijte u jednoj posudi vrućom vodom, ostavite da odstoji u vodi 5 minuta, procijedite dobro i ubacite u meso koje pirjate

Kada je meso kuhano, dodajte začine (po ukusu), pomiješajte sve zajedno.


4 Ispecite

Izdubljene tikvice posložite u vatrostalnu posudu, poprskajte s malo ulja i stavite peći u pećnicu na 180C oko 15 minuta.

Potom izvadite tikvice iz pećnice, napunite svaku polovicu određenom količinom pirjanog mesa, odozgo pospite s naribanim sirom i sve zajedno stavite zapeći na 10 do 15 minuta.


Tikvice izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade i poslužite!