Pizza šampinjoni

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza šampinjoni by Shutterstock Shutterstock

Jednom kada isprobate ovaj recept, sigurni smo da ćete ga spremiti u omiljene. Kombinaija sočnih šampinjona, umaka od rajčice, šunke, rastopljenog sira i začina donosi toliko okusa. Iako smo mi pripremili šampinjone u obliku mini pizza, a vi možete biti kreativni i ubaciti različite sastojke po želji.

Sastojci

Broj porcija
6

Talijanska mješavina začina

1 žličicasuhog origana
1 žličicasuhog timijana
½ žličicesuhog ružmarina
½ žličicesuhog bosiljka

Gljive

12 klobuka Portobello šampinjona (ili što većih običnih, bijelih šampinjona)
200 mlpasirane rajčice
2 žlicezelene paprike, nasjeckane na kockice
2 žlicecrvenog luka, nasjeckanog na kockice
2 žlicecrnih maslina, nasjeckanih na kockice
80 gnaribanog Mozzarela sira
½ žličicečili pahuljica
2 žlicenasjeckanog svježeg bosiljka

Priprema

Talijanska mješavina začina

1 Pomiješajte začine

Pomiješajte origano, majčinu dušicu, ružmarin i bosiljak u zdjelici.

Gljive

2 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.


3 Rasporedite gljive

Klobuke šampinjona posložite u jednom sloju u veliku posudu za pečenje. 


4 Punite gljive

Na svaki klobuk rasporedite otprilike 1 žlicu umaka za pizzu. Po umaku rasporedite papriku, luk i masline, pospite Mozzarela sirom, pahuljicama čilija i ½ žličice talijanske mješavine začina (ostatak začina čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi za neku drugu upotrebu).


5 Pecite

Pecite u zagrijanoj pećnici dok gljive ne omekšaju i dok se sir ne otopi, 15 do 20 minuta.


6 Poslužite

Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite!

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
105 kcal
Proteini
8 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
10.8 g
Kolesterol
8 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.